Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü tarafından 3-4 Kasım 2022 tarihlerinde “DİL, KÜLTÜR VE EDEBİYATTA GÜNCEL ARAŞTIRMALAR konulu 2. Uluslararası Bilimsel Çevrimiçi Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumun düzenleme kurulu başkanlığında Prof.Dr. Ahmet BEŞE, eş başkanlığında Dr.Öğr.Üyesi Deniz Aras, yardımcı başkan Dr. Zhyldyz Chymanova ve sekretaryasında Dr.Öğr.Üyesi Cansu GÜR yer aldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan CEYLAN, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN , Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölüm başkanı Dr.Öğr.Üyesi Deniz Aras ve bölüm başkan yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Cansu GÜR’ün konuşmalarıyla açılış oturumuna başlayan sempozyum 8 oturumdan oluştu. 33 bildirinin sunulduğu toplantıya farklı ülkelerden alanında uzman bilim adamları katıldı. Yoğun bir akademik sürecin gerçekleştiği, yeni ve özgün yaklaşımların ortaya konulduğu sempozyum, değerlendirme oturumuyla sona erdi.