Bitki Koruma Bölümü

Program Çıktıları

PÇ1-Mühendisliğin temelini oluşturan matematik, istatistik, fen bilimleri ve alandaki mühendislik derslerinden kazandıkları teorik ve uygulama bilgi ve becerilerini mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi kazanabilmek.

PÇ2- Bitki Koruma alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirmek, bu alandaki problemleri çözmeye yönelik öneriler geliştirebilmek.

PÇ3- Bitki Koruma alanındaki uygulamalarda karşılaşabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilmek.

PÇ4- Bitki Koruma alanında veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanmak.

PÇ5- Bitki Koruma ile ilgili sektörlerde sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilmek.

PÇ6- Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi kazanmak.

PÇ7- Bireysel ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenini kazanmak.

PÇ8- Bitki Koruma alanındaki bilgi ve uygulamaları takip edip kullanabilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde mesleki bilgiye sahip olmak.

PÇ9- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi kazanmak.

PÇ10- Sürdürülebilir tarım ve çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olmak.

PÇ11- Proje yönetimi, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile ilgili konularda yeterli bilgi ve bilince sahip olmak.

PÇ12- Bitki Koruma alanındaki mevzuata hâkim olabilmek.

PÇ13- Bitki Koruma konularında ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme becerisi kazanmak.

PÇ14- Bitki zararlıları, hastalıkları ve yabancı otların teşhisi, zararları, biyolojileri ve mücadeleleri ile ilgili bilgileri çiftçilere aktarabilmek.

PÇ15- Bitki Koruma alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yeterliliğine sahip olmak.

PÇ16- Temel Bitki Koruma kavramlarını ve prensiplerini tanımlayabilme.

PÇ17- Bitki Koruma ile ilgili konulardaki düşüncelerini ve çözüm önerilerini konunun uzmanı olan veya olmayan kişilerle paylaşabilme.

PÇ18- Mühendislik bilgilerinin yanında entelektüel bilgi sahibi, toplum içinde aktif rol alabilme, sanatsal ve kültürel yönlerini sürekli geliştirebilme ve topluma faydalı olabilme bilincine sahip olabilme.