Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Program Öğretim Çıktıları

PÇ1. Programda aldığı alanla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere yeterli ölçüde sahip olma, sahip olduğu bilgileri eğitim ve iş alanında kullanabilme.

PÇ2. Alanında edindiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri kullanarak meseleleri tanımlama, veri toplama, değerlendirme, analiz etme, yorumlama ve çözüm önerisi geliştirebilme.

PÇ3. Öğrenme teknikleri ve bilgiye ulaşma konusunda programın kazandırdığı birikimle alanıyla ilgili farklı bilgi kaynaklarına erişip sayısal analiz ve araştırma yapabilme.

PÇ4. Disiplin-içi, çok disiplinli veya çok kültürlü gruplarda çalışabilme ve bireysel çalışabilme.

PÇ5. Öğrenim dilinde yazılı ve sözlü iletişim kurabilme, en az 1 yabancı dil bilgisine sahip olabilme.

PÇ6. Ahlaki değerler ve mesleki sorumluluk bilinci ile hareket edebilme. Bu bağlamda programda aldığı teorik bilgiler ışığında uygulamaları etik çerçevede değerlendirebilme yeteneğine sahip olma.

PÇ7. Alan uygulamalarının, evrensel ve toplumsal etkileri ve hukuki sonuçlarını bilme. Programda verilen diğer derslerle birlikte hukuk derslerindeki bilgilerini alan uygulamalarının hukuki çerçevesinin belirlenmesinde etkin kullanabilme.

PÇ8. Kalite bilincine sahip, girişimci, çevreye duyarlı, özgüvenli, yeniliklere açık, kazandığı yetkinliklerle toplumsal katkı sunabilecek yaşam boyu öğrenme davranışına sahip olabilme