Güzel Sanatlar Fakültesi

2023-2024 GÜZ DÖNEMİ TEK DERS SINAVLARI

1. Fakültemiz, 2023-2024 Akademik Yılı Güz yarıyılı sonunda, Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 20 Maddesinin 6. Fıkrasının (d) bendi, Tek ders: 1) Tek ders sınavı: Yarıyıllık sistem uygulanan birimlerde mezuniyetleri için yarıyıl/yılsonunda devam ve/veya uygulama şartlarını yerine getirmiş, ancak tek dersten FF alarak başarısız olmuş ve azami öğrenim süresini tamamlamamış öğrenciler için bir defaya mahsus olmak üzere, tek derse kaldığı yarıyıl/yıl veya bütünleme sınav dönemi sonunda yapılan sınavdır. ve (g) (Değişik:RG-7/6/2021-31504) Mezuniyet AGNO baraj sınavı: İzlediği programın normal süresi sonunda mezuniyet durumuna gelmiş, ancak AGNO’su 2,00’dan düşük olduğu için mezun olamayan öğrencilere AGNO’larını 2,00 veya üzerine çıkarmaları için diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınarak yapılan sınavlardır. Bu durumdaki öğrencilerin sınavlarına girecekleri dersler ilgili yönetim kurullarınca karara bağlanır. Yapılan bu sınav sonunda mezun olamayan öğrenciler, bir sonraki eğitim yarıyılı/yılında diğer öğrencilerin tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre öğrenimlerine devam ederler.), gereği gerçekleştirilecek sınavların takvimi belirlenen takvim aşağıda yer almaktadır:
  2. Başvurular öğrenciler tarafından https://obs.atauni.edu.tr/ sayfasından giriş yapıldıktan sonra “Öğrenim” ana menüsü altında bulunan “Öğrenim Talepleri” linkine tıklanıp açılan sayfada “Başvuru ve Talep Dilekçeleri” butonu ile gerçekleştirilecektir. Başvuru sonrası öğrencilerin danışman hocalarını onay vermeleri için bilgilendirmeleri gerekmektedir.
  3. Bu duyuru ilgili öğrenciler için tebliğ niteliğinde olup öğrencilere başka bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

Bütünleme Sınav Sonunda Mezuniyet Tek Ders Sınavı;

Son Müracaat TarihiSınav TarihiSınav Saati