Kimya

XXII. Kromatografi Kongresi Kimya Bölümü Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve TÜBİTAK (2223 Programı) iş birliğiyle düzenlenen XXII. Kromatografi Kongresi, Kimya Bölümü ev sahipliğinde Prof. Dr. Adil Denizli ve Prof. Dr. İlhami Gülçin başkanlığında gerçekleşti. 11-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kültür Merkezi Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonunda düzenlenen kongrede, 6 davetli konuşma, 55 sözlü bildiri ve 42 poster bildiri olmak üzere toplamda 103 çalışma sunuldu.

Programın ilk gününde Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken konuşmasında, bilimsel araştırmaların önemine vurgu yaparak üniversiteler arasındaki iş birliğinin Türkiye’nin bilimsel gelişimine büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Açılışın ardından Prof. Dr. Adil Denizli’nin “Kromatografi Kongrelerinin Çeyrek Yüzyılı?” başlıklı konferansı ile devam eden program süresince düzenlenen bilimsel oturumlarda, kromatografik yöntemlerin kullanıldığı araştırmalar ve elde edilen bulgular sunuldu.

Yaklaşık 150 bilim insanının katılım gösterdiği XXII. Kromatografi Kongresi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü başta olmak üzere, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ArıLab, ErLab ve Özgül Medikal tarafından da sponsor olarak desteklendi.