100/2000 YÖK DOKTORA PROGRAMI BAŞVURULARI

2022-2023 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ
100 / 2000 DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT SÜRECİ

Öğrenci burs başvuru şartları
MADDE 6- 100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvurabilmek için öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır;
a) T.C. vatandaşı olmak.
b) İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
c) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
ç) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.(Bknz.)
d) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro veya pozisyonlarında çalışmıyor olmak.
e) Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadro veya pozisyonlarında (kadrolu, kadrosuz, saatlik sözleşmeli, yarı zamanlı vb.) çalışmıyor olmak.
f) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TAKVİMİ

YAPILACAK İŞLEM İŞLEM TARİHİ
İlan Tarihi 18 Ağustos 2022
Başvuru ve Onay İşlemleri 26 Ağustos 2022
Sonuçların İlanı 31 Ağustos 2022
Kesin Kayıt Hakkı Kazananların Kayıtları 01 – 02 Eylül 2022
Boş Kalan Kontenjanların İlanı 05 Eylül 2022
Ek Yerleştirme Kayıtları 06 Eylül 2022

BAŞVURU YAPILACAK ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN ŞARTLAR

ENSTİTÜ ADI ANABİLİM DALI ADI ALT ALAN ADI ALES PUAN TÜRÜ KONT. ÖN ŞARTLAR
Fen Bilimleri Çevre Mühendisliği Sürdürülebilir Çevre (Atık, Geri Dönüşüm, Kirleticilerin Etkileri ve Önlenmesi, Çevre Teknolojileri, Çevre Politikası, Sanayide Temiz Üretim, Çevre Eğitimi ve Araştırmaları dâhil) SAY 1 Çevre Mühendisliği lisans mezunu olmak ve Çevre Mühendisliği ana bilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak
Fen Bilimleri Zootekni Sürdürülebilir Hayvancılık SAY 1 Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni ana bilim dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak ve hali hazırda (tez önerisini sunmamak şartı ile) Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni ana bilim dalında doktora yapıyor olmak.

Detaylı bilgi için : Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslar