Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Teknik Gezi | Planlama Stüdyosu

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Lisans Programı son sınıf öğrencileri Şenkaya ilçesi Şirankes Mesire Alanı ile ilgili olmak üzere MPM-401 Planlama Stüdyosu dersi kapsamında Prof. Dr. Sevgi YILMAZ, Prof. Dr. Faris KARAHAN ve Prof. Dr. Metin DEMİR yürütücülüğünde son sınıf öğrencileri ile beraber Şenkaya Belediyesi’nin misafiri oldular. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz Belediye Başkan Yardımcısı Göker KARABULUT tarafından Şenkaya ve Şırankes mesire alanı hakkında bilgilendirildiler. Dönem sonunda 20 farklı öğrenci grubu tarafından geliştirilerek hazırlanacak planlama kararlarının Atatürk Üniversitesi ve Şenkaya Belediye Başkanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılması ve zaman içerisinde yörenin konaklama, etkinlikler temelli olmak üzere sürdürülebilir turizm ilkelerine bağlı bir gelişim göstermesi için girişimler başlatılması hedeflenmektedir.