Peyzaj Mimarlığı Bölümü

IFLA 60th World Congress

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) tarafından 2024 yılı organizasyonuna ev sahipliği yapılacak olan Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Federasyonu (IFLA) 60. Dünya Kongresi “Code Red for Earth” teması ile 4-6 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul`da gerçekleştirilecektir.

IFLA Dünya Kongresi, Peyzaj Mimarlığı mesleği ve uluslararası çatı örgütümüz olan IFLA topluluğu için yıllık olarak düzenlenen en önemli etkinliktir. Dünya Kongresi, sektör çalışanları, girişimciler, öğretim elemanları, araştırmacılar, öğrenciler, gazeteciler ile peyzaj mimarlığının topluluğu, ekonomisi ve kültürü üzerindeki etkisiyle ilgilenen herkes için mesleki gelişim ve ağ kurma fırsatları sunan; aynı zamanda eğitimdeki zorlukların yanı sıra mesleki uygulamadaki güncel eğilimler ve konuların tartışılarak sorunların çözümüne dair cevapların arandığı uluslararası bir etkinliktir.

“Code Red for Earth” çağrısı ile 2024 IFLA Dünya Kongresi, insanlığı çevresel krizlerin en kötü etkilerini önlemek için acil eyleme geçmeye; politika yapıcıları, profesyonelleri, bilim adamlarını ve bireyleri dünyanın geleceğine yönelik söylem ve rota oluşturmaya davet etmektedir.

Üç gün sürecek olan kongrede, yalnızca sorunlara işaret etmek yerine, eylem odaklı bir etkileşim zemini oluşturularak, Dünya sistemi üzerindeki antropojenik etkilerin tartışılması ve senaryolar oluşturulması amaçlanmaktadır.

Mesleğimiz adına kilometre taşı olacak IFLA 2024 Dünya Kongresi, ilgili alanlardan akademisyenler, araştırmacılar, uygulayıcılar, lisansüstü öğrenciler ve sektör paydaşlarının katılımına açıktır.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası

15. Dönem Yönetim Kurulu

TARİHLER

Kongre Tarihi: 4-5-6 Eylül 2024

Yer: İstanbul-Türkiye

Çağrı: 17 Kasım 2023

Özet Teslim Tarihi: 15 Ocak 2024 23.59 saat (GMT)

Kabul-Red Bildirimi: 1 Nisan 2024

Ana Program İlanı: 26 Nisan 2024

Erken Kayıt Son Tarihi: 15 Haziran 2024

Son Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2024

Çağrı metni, alt başlıklar ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgilere 

https://ifla2024.com/ veya https://www.peyzaj.org.tr/etkinlikler/kongre/index.php?etkinlikkod=39 adreslerinden ulaşılabilmektedir.