Rus Dili ve Edebiyatı

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünün Katkılarıyla Uluslararası Çevrimiçi Satranç Turnuvası ve Yuvarlak Masa Toplantısı Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi, Moskova Şehir Pedagoji Üniversitesi işbirliği; Rusya Satranç Federasyonu ve Gökay Vakfı Satranç Müzesi desteğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Çevrimiçi Satranç Turnuvası etkinliği tamamlanmıştır. 12 Aralık 2022 tarihinde Türkiye ve Rusya’nın farklı üniversitelerinden öğretim üyeleri, elemanları ve öğrencilerinin katıldığı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilmiştir. Moderatörlüğünü Moskova’da misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Rus Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Hadi BAK ve Moskova Şehir Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yuri Grebenşikov’un yürüttüğü toplantı’nın açlışış konuşmalarını Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa SÖZBİLİR, Dış İlişkiler Ofis Müdürü Prof. Dr. Taşkın ÖZTAŞ, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Firdes TEMİZGÜNEY, Satranç Müzesi Küratörü, Rusya Satranç Federasyonu Özel Projeler Birim Başkanı Dmitri İvanoviç OLEYNIKOV’un yaptığı toplantıda Satrancın Türkiye ve Rusya kültürü ve tarihindeki yeri üzerine Gökay Vakfı Satranç Müzesi Temsilcisi Kamer KANDEMİR ve Moskova Şehir Pedagoji Devlet Üniversitesi Beşeri Bilimler Enstitüsü, 2. sınıf öğrencisi Maria Nikolayevna KRYLOVA tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci gününde 13 Aralık 2022 tarihinde ise Türkiye’den ve Rusya’dan yarışmacıların yer aldığı satranç turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvada Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salavat AIUPOV 2. olurken, bölüm mezunlarından Mahmut MODANLAR 9. sırada yer almıştır.