Tıp Fakültesi

“Eğitim Becerilerini Geliştirme” Programı Gerçekleştirildi.

Fakültemiz öğretim üyelerine yönelik olarak 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında “Eğitim Becerilerini Geliştirme” programı düzenlenmiştir. Eğitim programı Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi ve Tıp Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal ALİMOĞLU, Öğretim Görevlisi Sümer MAMAKLI’nın yanı sıra fakültemiz öğretim üyelerinden Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Esra ÇINAR TANRIVERDİ’nin katkıları ile gerçekleştirilmiştir.

Eğitim programında, eğiticilerin eğitim becerilerinin gelişimine yönelik programların düzenlenmesinin kurumsal hale getirilmesi için fakültemizde görev yapmakta olan 15 kişilik bir çekirdek ekibin eğitici eğitimi programlarına katkı verebilecek temel kazanımları edinmeleri amaçlanmıştır. Fakültemizde görev yapmakta olan ve öncelikle eğitici eğitimi programlarına katılmamış olan öğretim üyelerinden başlanarak tüm öğretim üyelerine yönelik, periyodik eğitim programları düzenlenmesi, sürekli yenileşim ve gelişim adına aktif bir süreç yürütülmesi planlanmaktadır.

Zengin içerikleri ile interaktif gerçekleştirilen dört günlük programın sonunda Fakülte dekanımız Prof. Dr. Fatih ALBAYRAK tarafından eğiticilere ve katılımcılara teşekkür belgeleri ve katılım belgeleri takdim edilmiştir.

Ayrıca düzenlenen bu programda tüm öğretim üyelerimizin katılımına olanak sağlanan iki konferans düzenlenmiştir. Araştırma hastanesi konferans salonunda düzenlenen bu konferanslardan ilkinde “Öğrenen Merkezli Küçük Grup Etkinlikleri”, ikincisinde ise “Amaç Hedeflere Uygun İçerik ve Ölçme Değerlendirme” Prof. Dr. Mustafa Kemal ALİMOĞLU tarafından gerçekleştirilmiştir.

Prof. Dr. Mustafa Kemal ALİMOĞLU sunumlarını aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz.