Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi Performans İzleme ve Değerlendirme Toplantısı

Atatürk Üniversitesinin vizyonunu belirlemek üzere hayata geçirilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde, birim yöneticileri ve akademisyenlerin katılımıyla İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın başkanlığında başlatılan İzleme ve Değerlendirme Toplantısında fakülte dekanımız Prof. Dr. Fatih ALBAYRAK, fakültemizde yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcıları, Fakülte yönetim kurulu, Tıp fakültesi Bölüm ve Anabilim dalı başkanlarının katılımıyla gerçektirilen toplantıda, Programla ilgili genel bir değerlendirme yapan ve Araştırma üniversitesi olarak alınan yoldan memnuniyetini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuşmasında “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projeler ve yapılan çalışmalarla her alanda bulunduğumuz sıralamalardan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Akademisyenlerimizin yaptığı çalışmalar hem aidiyet duygusunun gelişmesine hem de çalışmaların niteliğinin yükselmesine olumlu yönde katkı sunuyor” şeklinde ifade etti.

Fakülte dekanımız Prof. Dr. Fatih ALBAYRAK ise Yeni Nesil Üniversite vizyonu çerçevesinde Fakültemizde Eğitim, Araştırma, Topluma katkı ana başlıklarında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında genel bilgilendirmede bulunarak, Üniversitemizin misyon alanlarının harmanlanmasından oluşan 7 katmanda gerçekleştirilecek faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.  Prof. Dr. Fatih ALBAYRAK,  Fakültemizin 2023 yılı faaliyetleri hakkında bilgi vererek, YÖK tarafından belirlenen göstergeler konusundaki mevcut durumumuzu bir önceki yıl ile mukayeseli olarak sundu. Ayrıca “TÜBİTAK Alan Bazlı Analizinin” birimimiz açısından değerlendirilmesinde bulundu.

Toplantının son bölümünde ise rektör yardımcıları, dekan yardımcıları ve Anabilim dalı başkanlarından görüş ve öneriler alındı.

30 Kasım 2023