Fakültemiz 13 Haziran 2024'te EAEVE tarafından akredite edilmiştir.

Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Derneği (EAEVE), 1988 yılında kurulmuş olup başlangıçta Fransa’nın Maisons-Alfort şehrinde faaliyet göstermekteydi. Daha sonra yönetim merkezi Brüksel, Belçika’ya taşınmış ve 2007 yılından itibaren EAEVE’nin merkezi ve ofisleri Avusturya’nın Viyana şehrinde bulunmaktadır.

Misyon Bildirisi:
EAEVE’nin vizyonu, yüksek kalite standartlarına dayalı olarak, araştırma ve yeniliğe odaklanmış veteriner eğitiminin, One Health hizmetinde veteriner mesleğinin temel bileşeni olduğu ve toplum tarafından tanındığıdır.

EAEVE’nin misyonu, Avrupa ve küresel düzeyde üye kurumlarını temsil etmek ve desteklemek, araştırma odaklı veteriner eğitiminin ve sürekli evriminin toplumsal zorluklar bağlamında uyumlaştırılmasını sağlamaktır.

EAEVE/FVE değerlendirme sistemi, şu güvenceleri sağlar:
– Kamuoyuna, mezun veteriner cerrahların kalitesine ve sundukları hizmetlere güvenebilecekleri bilgisini verir.
– Veteriner öğrencilere, eğitimlerinin kabul edilmiş ve kabul edilebilir standartlara ulaştığını belirtir.
– Veteriner kuruluşlara, müfredatlarının ve okullarının kabul edilmiş standartlara ulaştığını belirtir.

Hedefler:
Başlıca hedef, Avrupa Birliği Direktifi 2005/36’da belirtilen veteriner cerrahlar için eğitim programı minimum standartlarının uyumlaştırılmasını izlemektir. Bu, EAEVE tarafından yönetilen Avrupa Veteriner Eğitiminin Değerlendirilmesi Sistemi aracılığıyla gerçekleştirilir, ancak Federasyon Veteriner Hekimler Birliği (FVE) ile ortak sorumluluk taşır. Değerlendirilen ve Onaylanmış Kurumlar listesi tutulmaktadır.

Diğer hedefler, üye kurumlar arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve veteriner eğitimini iyileştirmek ve uyumlaştırmak için bir forum olarak hareket etmektir. Ek görevler arasında bilgi alışverişini, personel değişimini, öğrenci değişimini ve öğretim materyalleri alışverişini kolaylaştırmak bulunmaktadır.

Üyeler, veteriner tıp ve bilim alanında öğretim ve araştırma yapan fakülteler, okullar ve üniversitelerdir. 2023 yılı itibarıyla, Avrupa’da mevcut 110 Veteriner Eğitim Kurumu’ndan 96’sı EAEVE üyesidir.