Alman Dili ve Edebiyatı

Toplumsal Duyarlılık Proje Kapsamında Barbara Frischmuth Kütüphanesi

Erasmus+ Staj hareketliği ile bölümüzde stajını tamamlayan Stefan Wackerlig’in yürütücülüğünde tamamlanan, bölüm bünyesinde bulunan Barbara Frischmuth Kütüphanesinde yenilenmeye gidildi. Proje başlangıcında Germanistik ve Germanistik Proje ve Etkinlik Kulübü olarak bölüm kütüphanesinde bulunan geçtiğimiz yıllarda yeni fakülteye taşınırken kullanılamaz hale gelen kitapları ayıklandı. Kütüphane bünyesinde bulunan ve okunabilecek tüm eserleri alfabetik bir sırayla düzenleyip, konularına göre kitaplar ayrıldı. Proje’nin davetlisi olan Avusturya Kültür Ofisi Müdürü, Sylvia Neuriter 19.12.2022 tarihinde akademisyenlerimiz ile buluşmuş, ilerleyen yıllarda gerçekleştirilecek etkinlikler için Erzurum’un da bir seçenek olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca bölüm kütüphanemiz ziyaret edilmiş eksikleri hakkında fikir alışverişi yapılmıştır. Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünün, Avusturya Başkonsolosluğu ve Kültür Ofisi ile olan bağlarını güçlendirip, yeni iş birlikleri için görüşmeler sağlanmıştır. Planlananın aksine Sylvia Neuriter Erzurum’da sadece 6 saat kaldı, bu sebepten dolayı bölüm öğrencileriyle olan konferansı ilerleyen tarihlere ertelemek zorunda kalındı.

Oryantasyon Programı