Alman Dili ve Edebiyatı

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ “GÜNÜMÜZ DİL, EDEBİYAT VE KÜLTÜR ARAŞTIRMALARINDA KADIN TEMALI EĞİLİMLER KURAM•YÖNTEM•TEKNİKLER” ADINDA ULUSLARARASI BİR SEMPOZYUM DÜZENLEDİ

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünün ev sahipliğinde çevrimiçi olarak 26.04.2024 tarihinde saat 10.00’dan 16.10’a kadar “Günümüz Dil, Edebiyat ve Kültür Araştırmalarında Kadın Temalı Eğilimler Kuram•Yöntem•Teknikler” adlı Uluslararası Sempozyumu gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilaver Düzgün’ün ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Gürsel Uyanık’ın yaptığı sempozyumumuz “Edebiyatta Kadın”, “Dilde Kadın”, “Kültürde Kadın” alt başlıklarıyla güzide bildirilere ev sahipliği etti. Literaturwissenschaft, Sprachwissenschaft, Philosophie, Kulturwissenschaft, Kunstwissenschaft gibi seksiyonların yer aldığı sempozyumda Florida Üniversitesi İngilizce Bölümü’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Sümeyra Buran Utku “Bilim Kurgu’da Kadın Temsili” adında bir bildiriyle “Açılış Konuşması”nı gerçekleştirdi. Sempozyumumuza “Edebiyat Bilimi” alanında 26 bildiri, “Dilbilim” alanında 4 bildiri, “Kültür Bilimi” alanında 3 bildiri, “Felsefe” alanında 4 bildiri, “Güzel Sanatlar” alanında 3 bildiri olmak üzere toplamda 40 bildiri katıldı.

Sempozyuma ait video kayıtlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Oryantasyon Programı