Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

AİLE ÇALIŞTAYI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Aile Çalıştayı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü sorumluluğunda 21.09.2023 tarihinde Atatürk Üniversitesi Ata Uygulama Otelinde düzenlenmiştir. Bölüm öğretim üyelerimizin moderatör olarak görev aldığı Aile Çalıştayına üniversitemiz öğretim üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları katılım sağlamıştır.

Çalıştayda Ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmalar, Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler gibi Bu çerçevede Türkiye’deki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde fikir teatisinde bulunulmuştur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü çalıştayın ardından bölüm öğretim üyelerimize teşekkür belgesi taktim etmiştir.