Edebiyat Fakültesi

Türkoloji Kulübü “Ant’tan Peymâne’ye: Türk Kültüründe Kadeh” başlıklı konferans düzenledi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Kulübü, 22 Aralık Perşembe günü saat 17:00’de Edebiyat Fakültesi konferans salonunda Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu’nun katılımıyla “Ant’tan Peymâne’ye: Türk Kültüründe Kadeh” başlıklı bir konferans düzenledi.

Sayın dekan Prof. Dr. Dilaver Düzgün’ün açılış konuşmasıyla başlayan konferansta arkeolojik bulgularla kadehin tarihi, Türk kültüründeki adları ve Klâsik şiirdeki anlamları irdelendi.

Konferans bölümümüzün eski öğretim üyelerinden sayın Prof. Dr. Turgut Karabey’in plaket ve sayın dekan Prof. Dr. Dilaver Düzgün ile Türkoloji Kulübü başkanı İrem Ceylan’ın Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu’ya teşekkür belgelerini takdimi ile sona erdi.