Edebiyat Fakültesi

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Tarafından “Rusça Konuşuyoruz Pratiğimizi Artırıyoruz” Adlı Toplumsal Duyarlılık Projesi Gerçekleştirildi

Rus Dili Bölüm hocalarının ve Rus Dili Kulübünün girişimleriyle organize edilen “Rusça Konuşuyoruz Pratiğimizi Artırıyoruz” projesiyle amaçlanan; Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan öğrencilerimizi yabancı uyruklu öğretim üyeleri ve yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya getirip dil yeteneklerini ve becerilerini artırmaktır. Bu sayede, bölümümüzde okuyan öğrencilerimiz, Rusça anlıyorum ancak konuşamıyorum sorunundan kurtulup günlük dilde kendilerini ifade edebilme imkanı elde ettiler. Rusça konuşma günlerinde, Rusça dışında başka hiç bir dil konuşmamaya gayret edildi. Öğrencilerimiz bu sayede özgüven duygusunu kazanıp Rusça konuşma pratiği kazandılar. Projemizin ilk ayağı , Edebiyat Fakültesinde bulunan British Cornerde; İkinci ayağı ise Kariyer Merkezindeki American Corne’da gerçekleştirildi. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Doç.Dr. Yeliz Biber VANGÖLÜ hocamıza ve Kariyer merkezi çalışanı Zarife DÖRTYOL’a teşekkür ederiz.