Edebiyat Fakültesi

Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 06-07 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrimiçi “Uluslararası Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyum, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin BAYDEMİR’in açılış konuşmasıyla başladı ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN ile Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı, aynı zamanda Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut GÖĞEBAKAN’ın protokol konuşmalarıyla devam etti.

Açılış ve kapanış oturumlarının dışında toplam sekiz oturumda gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyumda Türkiye’den (19), yurtdışından ise Almanya (1), Azerbaycan (3), Kazakistan (9), Kırgızistan (7) ve Özbekistan (6)’dan katılım sağlayan toplam 44 araştırmacı bildiri sundu. Böylece sempozyumda yeni edebiyat, klasik edebiyat, halk edebiyatı ve dil olmak üzere filoloji bölümlerinin 4 temel alanıyla ilgili sunulan 16’sı dil, 28’i ise edebiyat alanındaki toplam 44 bildiri ile bilim dünyasına katkı verilmeye çalışıldı.