Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesinde Çevre Düzenleme ve Yeşillendirme Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Güz Döneminden itibaren yeni hizmet binasına taşınmış olan Edebiyat Fakültesi Yeni Binasında; çevre düzenleme, park-bahçe alanlarının çimlendirilmesi ve ağaçlandırma faaliyetleri ilk günden itibaren hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar fakülte binasının yan kısımları ile ön ve arka bölgelerinde yer alan yaklaşık 25 dönümlük alan çimlendirildi, sulama sistemleri tamamlandı. Ayrıca söz konusu alana bu güne kadar 2000’den fazla ağaç dikildi. Bu ağaçların 150’si iklime uygun muhtelif meyve ağaçlarından oluşmaktadır. Fakültemiz çevre düzenleme çalışmaları hakkında güncel bilgiler veren Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN, yapılan bu çalışmalara ek olarak şu an fakülte etrafını çevreleyecek şekilde 1000 metrelik yürüyüş yolu projesinin devam ettiğini bildirdi. Ayrıca DÜZGÜN, fakülte arkasındaki boş alana standart ölçülerde bir futbol sahası yapıldığını duyurarak; futbol sahasının çimlendirme, sulama ve ışıklandırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin istifadesine sunulacağı bilgisini verdi.