Edebiyat Fakültesi

9. Bakü Uluslararası Kitap Fuarı

Azerbaycan’ın Ulusal lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılına ithaf edilen 9. Bakü Uluslararası Kitap Fuarı gerçekleştirildi. Fuarın açılışına, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Azerbaycan Ombudsmanı Sabina Aliyeva, Azerbaycan Bilimler Akademisi Başkanı İsa Habbibeyli, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Reşat Mecid ve çok sayıda kitapsever katıldı. Bakü Expo Center’da 11 ülkeden yaklaşık 140 yayınevinin katıldığı fuarda, Atatürk Üniversitesini ve Türkiye’yi temsilen “İskendername” çevirisinin tanıtımı yapılmak üzere Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimet Yıldırım davet edildi. Fuarda, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, İstanbul Ticaret Odası gibi kurumların da yer aldığı yaklaşık 20 Türk yayınevi, kitaplarını Azerbaycanlı okurlarla buluşturdu.