Edebiyat Fakültesi

Fakültemizdeki Akredite Olan Bölümlerin Diplomalarına TYÇ (Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi) Logosu Eklenecek

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil, meslekî, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesidir.

Artık diplomalarında TYÇ logosunu taşıyacak olan akreditasyon süreci tamamlanmış lisans programları arasında fakültemizden de bazı bölümler bulunmaktadır.

Üniversitemizin 36 lisans programı arasında, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu kullanmaya hak kazanan bölümleriz şunlardır:

EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ VE EDEBİYATLARI PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE)
EDEBİYAT FAKÜLTESİ SANAT TARİHİ PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH PR.
EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR.