Haberler / Duyurular
Bölümümüz öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Zühal AKSAKALLI BAYRAKTAR, 2020-2021 Bilimsel Proje ve Patent Ödül Töreni’nde UNDP proje türünde yürütmüş olduğu “Kars Peynir Rotası” projesiyle ödül almıştır.
Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından akredite edildi.
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nın ara akreditasyon değerlendirilmesi sonucunda, TURAK Yönergesi’nin 13/4-a maddesi gereğince 01.01.2022 – 31.12.2024 tarihleri arasında 3 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” ile akredite edilmesine karar verilmiştir.
Bölümümüz 1. sınıf öğrencilerinden Kübra YILMAZ TOKMAK 17 Mayıs’ta Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erzurum Yemekleri Yarışması’nda “Kaysefe eşliğinde Perde Pilavı” isimli yemeğiyle ana yemek kategorisinde ikincilik elde etmiştir.
Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
21-27 Mayıs tarihleri arası T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” ilan edilmiştir.
Türk Mutfağı Haftası, T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının Destekleriyle 2022 yılı itibariyle ulusal ve uluslararası düzeyde dikkat çekecek etkinlikler ile kutlanacaktır.
08.11.2021 tarihinde Atatürk Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı tarafından yürütülen “Kars Peynir Rotası” projesi için kapsamlı bir basın gezisi gerçekleştirilmiştir.
Basın gezisine Hürriyet Gazetesi gastronomi yazarı Ebru ERKE, Milliyet Gazetesi gastronomi yazarı Zeynep KAKINÇ, Capital Dergisi Yazı İşleri Müdür Yrd. Özlem AYDIN AYVACI, Sabah Gazetesi yazarı Sinan ÖZEDİNCİK, Dünya Gazetesi yazarı Handan Sema CEYLAN ve Gazete Oksijen yazarı Elif ERGU DEMİRAL katılmıştır.