Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Misyon, Vizyon ve Temel Değerler

Misyon

Bilgi birikimleriyle ülkemizin birer kültür elçileri olabilecek, yeniliklere ve değişimlere açık, Türk mutfağı ve dünya mutfağı örneklerini gıda güvenliği prensiplerini dikkate alarak doğru ve sağlıklı pişirme teknikleriyle arzu edilen duyusal özelliklere sahip yiyecek ve içecekleri üretilebilecek mezunlar yetiştirebilmektir.

Vizyon

Yetiştirdiği nitelikli bireylerin sektör tarafından öncelikli olarak tercih edildiği ve gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetler ile ulusal ve uluslararası alanda adını duyurabilen, alanında daima öncü, ulusal ve uluslararası tüm paydaşlarla ve üniversitelerle işbirliği içerisinde bir eğitim öğretim kurumu olmak.

Gastronomi  ve Mutfak Sanatları Programının Amaçları

• Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amacı; sağlıklı, besleyici, güvenli ve arzu edilen duyusal niteliklere sahip yiyecek ve içecekleri üretebilme bilgi ve beceriyi öğrencilere kazandırmaktır.
  • Ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda alanında uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek.
  • Türk mutfak kültürü ve daha sonra uluslararası mutfak kültürü alanında teorik ve uygulamalı çalışmalar yaparak, Türk mutfağını uluslararası mutfaklar içerisinde üst seviyelere taşımak.
  • Bilimsel çalışmalar yapmak, gastronomi alanında faaliyete bulunan işletmelere, iç ve dış paydaşlara uygulamalı veya teorik eğitimlerle katkı sağlamak.