Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Lisans Ders Listesi

Bu müfredat  toplam 151 KREDİ 240 AKTS olarak, 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacaktır.
Üniversite Seçmeli Dersi Toplam AKTS: 18 Seçmeli Ders Oranı (%): 25 Uzaktan Eğitim Yoluyla Okutulan Ders Oranı (%): 14,6
1. SINIF
1. YARIYIL 2. YARIYIL
Kodu Ders Adı Türü Eğitim Şekli T U L K AKTS Kodu Ders Adı Türü Eğitim Şekli T U L K AKTS
GMS 101 Gastronomiye Giriş  Z YE 2 0 0 2 3 GMS 102 Yiyecek İçecek Hizmetlerine Giriş Z YE 2 0 0 2 3
GMS 103 İktisat Z YE 2 0 0 2 3 GMS 104 İş Sağlığı ve Güvenliği Z UE 2 0 0 2 3
GMS 105 Genel Turizm Z YE 2 0 0 2 3 GMS 106 İlkyardım Z YE 2 0 0 2 3
GMS 107 Gıda Bilimi ve Teknolojisi Z YE 2 0 0 2 4 GMS 108 Temel Mutfak Bilgisi Z YE 2 0 0 2 4
GMS 109 Temel İngilizce I Z YE 4 0 0 4 5 GMS 110 Temel İngilizce II  Z YE 4 0 0 4 5
GMS 111 İngilizce Dinleme ve Konuşma  I Z YE 4 0 0 4 5 GMS 112 İngilizce Dinleme ve Konuşma II Z YE 4 0 0 4 5
TSYD I Temel Seçmeli Yabancı Dil I S YE 2 0 0 2 3 TSYD II Temel Seçmeli Yabancı Dil II S YE 2 0 0 2 3
  Temel Almanca I                 Temel Almanca II              
  Temel Arapça I                 Temel Arapça II              
  Temel Rusça I                 Temel Rusça II              
SEÇ I Seçmeli Ders I S YE 2 0 0 2 3 SEÇ II Seçmeli Ders II S YE 2 0 0 2 3
  Dijital Okuryazarlık                 Gıda Mikrobiyolojisi              
  Oryantasyon Eğitimi                  İletişim              
  Temel Bilgi Teknolojileri                 Özel Gıdalar Teknolojisi              
  Yemek, Kültür ve Toplum                 Turizm Ekonomisi              
TD I Türk Dili I OZ UE 2 0 0 2 1 TD II Türk Dili II OZ UE 2 0 0 2 1
  TOPLAM     22 0 0 22 30   TOPLAM     22 0 0 22 30
  UE Ders Toplam             1   UE Ders Toplam             4
  Seçmeli Ders Toplam             6   Seçmeli Ders Toplam             6
  Üniv. Seçmeli Ders Toplam             0   Üniv. Seçmeli Ders Toplam             0
2. SINIF
3. YARIYIL 4. YARIYIL
Kodu Ders Adı Türü Eğitim Şekli T U L K AKTS Kodu Ders Adı Türü Eğitim Şekli T U L K AKTS
GMS 201 Temel Mutfak Uygulamaları  I Z YE 0 4 0 2 4 GMS 202 Temel Mutfak Uygulamaları II Z YE 0 4 0 2 4
GMS 203 Türk Mutfak Kültürü  Z YE 2 0 0 2 3 GMS 204 Kalite Güvence ve Standartları Z YE 2 0 0 2 3
GMS 205 Hijyen ve Sanitasyon Z YE 2 0 0 2 3 GMS 206 Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları  Z YE 0 4 0 2 4
GMS 207 Menü Planlama Z YE 1 2 0 2 3 GMS 208 İngilizce Sözlü İletişim II Z YE 4 0 0 4 5
GMS 209 İngilizce Okuma ve Yazma   Z YE 4 0 0 4 5 GMS 210 Beslenme İlkeleri Z YE 2 0 0 2 3
GMS 211 İngilizce Sözlü İletişim  I Z YE 4 0 0 4 5 GMS 212 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Z YE 2 0 0 2 4
TSYD III Temel Seçmeli Yabancı Dil III S YE 2 0 0 2 3 TSYD IV Temel Seçmeli Yabancı Dil IV S YE 2 0 0 2 3
  Temel Almanca III                 Temel Almanca IV              
  Temel Arapça III                 Temel Arapça IV              
  Temel Rusça III                 Temel Rusça IV              
SEÇ ÜN I Üniversite Seçmeli Ders I ÜS UE 2 0 0 2 3 SEÇ ÜN II Üniversite Seçmeli Ders II ÜS UE 2 0 0 2 3
AİİT I Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I OZ UE 2 0 0 2 1 AİİT II Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II OZ UE 2 0 0 2 1
  TOPLAM     19 6 0 22 30   TOPLAM     16 8 0 20 30
  UE Ders Toplam             4   UE Ders Toplam             4
  Seçmeli Ders Toplam             3   Seçmeli Ders Toplam             3
  Üniv. Seçmeli Ders Toplam             3   Üniv. Seçmeli Ders Toplam             3