Gıda Mühendisliği Bölümü

DOĞADAN SOFRAYA BİLİM PROJESİ’NDE GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen ve Ufuk Avrupa Projeleri kapsamında kabul edilen ‘Science from Nature to your Table / Doğadan Sofraya Bilim’ başlıklı projenin “Avrupa Araştırmacılar Gecesi” etkinliğine; Bölümümüz Süt Teknolojisi alanındaki öğretim üyelerinden Prof. Dr. Songül ÇAKMAKÇI “Probiyotik Yoğurt Üretimi”, Prof. Dr.  Salih ÖZDEMİR “Yoğurt Dondurması Yapımı” ve Prof. Dr. Mustafa GÜRSES tarafından “Yöresel Peynirlerimizi Yapalım” başlıklı bilimsel aktiviteler uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir.