Hemşirelik Fakültesi

Fakültemiz öğretim elemanları Doç. Dr. Bahar Çiftçi ve proje ekibi  Mühendislik Fakültesi’nde desteği ile “Terapötik Dokunma “cihazı geliştirildi.

Covid-19 döneminden yola çıkarak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören, özellikle bilinci kapalı hastalara tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veren el şeklinde bir cihaz geliştirildi.

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Bahar Çiftçi, Prof. Dr. Gülçin Avşar ve Doç. Dr. Arzu Sarıalioğlu ile Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Coşkunay’ın desteği ile 1 yıllık çalışmanın ardından proje hayata geçirildi.

İnsan eli hissiyatının yanında yoğun bakımda, yakınlarından uzakta tedavi süreçleri devam eden hastalara olumlu etki yaratması için hazırlanan cihaza hasta yakınlarının sesi eklenebildiği gibi müzik yada Kur’an-ı Kerim sesleri de eklenebiliyor.

Ulusal basında haber kanallarında da yer alan bu projenin detaylarına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.