Radyo Üniversite

Fakültemizde Yangın Söndürme, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi Düzenlendi

Binaların Yangından Korunması Yönetmeliğinin 129. ve 130. maddelerine göre yılda

en az bir kez Yangın Söndürme, Kurtarma ve Tahliye eğitimi verilmesi ve Acil Durum

Ekiplerinde görev alan kişilerin bu eğitime ve tatbikata katılması kanuni zorunluluktur.

Bu kapsamda Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığının her yıl planlı çalışmaları kapsamında Fakültemiz akademik ve idari personelleri ile öğrencilerinin afet ve acil durumlardaki bilgi ve becerisini artırmak amacıyla fakültemiz akademik, idari personeli ve öğrencileri, Veteriner Fakültesinin akademik, idari personel ve öğrencileri ile Üniversitemiz birimlerinde görev yapan Koruma ve Güvenlik personeline yönelik Fakültemiz kampüsünde Erzurum Büyükşehir İtfaiye  Daire Başkanlığı personelince Yangın Söndürme, Kurtarma ve Tahliye eğitimi verildi. Eğitim sonrasında tüm katılımcılara ‘katılım Sertifikası’ verildi.

Eğitim katılımcıların ilgisiyle karşılandı. Eğitim süresince özellikle söndürme ve kurtarma pratiği anında neşeli dakikalar yaşandı.

Eğitim sırasında “2024 yılında güncellenmesi yapılacak olan birimlerin Sivil Savunma Planlarında, Acil Durum Ekiplerinde görev alan herkesin Sertifikalı olması AFAD tarafından istenmektedir ve sertifikasız kişilerin ekiplerde görev alması yönetmelik gereği mümkün değildir. Bu sebeple güncelleme öncesi verilecek eğitimlere tüm personelimizin katılması bir kez daha zorunluluk arz etmektedir.” notu paylaşıldı.