İnsani Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Akaid Dersleri

Teknolojiyle birlikte gelişen ve değişen dünyada gençlerimiz inancından, ailesinden ve kültüründen edinmiş olduğu değerleri öğrenmede ve yaşamada birtakım problemler yaşayabilmektedir. Söz konusu değerler toplumların gelişmesine büyük katkı sağlayacak gençlerin inanç ve kültürleriyle barışık daha huzurlu bir yaşam sürmesine sebep olacaktır. Özellikle gençlerin doğru bir şekilde inancını öğrenmesi onların kendileriyle ve toplumla olan bağını kuvvetlendirecektir. Bu değerlerin tanıtılması ve genç kitleler tarafından benimsenmesinde birçok kuruma görev düşmektedir. Bu bağlamda görev düşen kurumlardan biri de üniversitelerimizdir. Başta İlahiyat Fakültesi olmak üzere üniversitelerimiz gençlerimizin inancını öğrenmesi ve hayatlarına aktarması için gerekli çalışmalara yapmak durumundadır.

İnsani değerler eğitimi uygulama ve araştırma merkezi olarak yaptıgımız BAB projeleri ve TÜBİTAK projeleri alt sayfalarımızda gösterilmektedir.