“Bir Kaos ya da Sükût” seyirciyle buluştu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, sezonun dikkat çeken anlatı tiyatrosu örneklerinden biri olan “Bir Kaos ya da Sükût” adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Yönetmenliğini Oğuzhan Vartalioğlu’nun üstlendiği, dekor ve kostüm tasarımı ise Fazıl Efe Çöreğili tarafından yapılan oyun Oyun 25 Mayıs 2025 tarihinde seyirciyle buluşurken sade anlatımı ve güçlü temalarıyla büyük beğeni topladı.
Anlatı tiyatrosunun imkânlarını etkili biçimde kullanan oyunda, oyuncular hem anlatıcı hem de karakter olarak sahnede yer aldı. Gerçek ile soyutun, ses ile sessizliğin, kaos ile dinginliğin iç içe geçtiği anlatım dili; seyircide hem duygusal hem düşünsel bir iz bıraktı.
“Bir Kaos ya da Sükût”, bireyin iç dünyasında kopan fırtınaları, toplumun kolektif karmaşasını ve sessizlikle gelen yüzleşmeleri sahneye taşıyarak, izleyicileri kendi iç sesleriyle baş başa bıraktı.