Yazılım Mühendisliği

Tarihçe

Ülkemizde her geçen gün gelişen sanayi ve teknolojiye paralel olarak yazılım alanında yetkin, bilinçli birey ve personellere ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda Atatürk Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü, yazılım alanda yeterli bilgi ve yetkinliğe ulaşmış, nitelikli yazılım mühendisleri yetiştirmek amacıyla 2020-2021 dönemlerinde kurulmuş olup, 2021-2022 dönemlerinde ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Yazılım Mühendisliği olarak hedefimiz, yazılım ve bilişim alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip edip, eğitim öğretim yöntemleri ile derslerde kullanılan kaynak ve teknolojileri sürekli güncel tutarak kamu ve özel sektör ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte, başarılı, girişimci, sosyal ve sorumluluk sahibi mühendisler yetiştirmektir. Bu amaca bağlı olarak bölümümüzde bulunan tüm öğretim elemanları büyük bir özveri ile çalışmaktadır.