Edebiyat Fakültesi

Fakültemizde Akredite Edilmemiş Program Kalmayacak

Fakültemizden dokuz bölümün (Arkeoloji, Coğrafya, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Felsefe, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı) akredite olma sürecinde tamamlanan denetimlerinin ardından, FEDEK başvurusu olmayan bölümlerimiz ile gündüz programları akredite sürecine dâhil edilen ancak gece programları için henüz başvuru yapılmamış programlar için başvuru dosyaları hazırlanmaya başlandı.

Yeni yapılacak başvurular ile Edebiyat Fakültesinin tüm programlarının (gündüz-gece) akredite edilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda Edebiyat Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcıları, ilgili Bölümleri ziyaret ederek yeni FEDEK başvurularının hazırlanma süreci ile ilgili Bölüm Başkanlarından bilgi aldı. Bu süreçte bölümlerimize her türlü desteğin verileceğinin altını çizen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dilaver DÜZGÜN, yeni başvurularla birlikte fakültemizde akredite olmayan programın kalmayacağını belirtti ve sürecin tamamlanmasıyla fakültemizin ve ilgili bölümlerin her yönden daha güçlü hale geleceğini vurguladı.