Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesi (Tarih Bölümü)-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında “GELECEĞİ AYDINLATAN GENÇ FİKİRLER VE 19 MAYIS” adlı bir konferans düzenlendi.

Konferansta; Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Firdes TEMİZGÜNEY tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve dolayısıyla Millî Mücadele’nin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın, tarihi değeri ortaya konuldu. Ayrıca 19 Mayıs’ın, nasıl millî bir bayrama dönüştüğü ve bu bayramın gençler ve sporla ilgisi anlatıldı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent ÇAKMUR ise; 19 Mayıs’la anlam kazanan ve bu noktada önemli bir misyon üstlenen Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere, kendilerini geliştirmesi için verdiği olanaklar konusunda bilgilendirme yapıldı.