Bitmap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ |
|
TURİZM FAKÜLTESİ |
|
|
|
|
|
|
|
GASTRONOMİ VE
MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI |
|
Bu öğretim planı toplam |
157 |
KREDİ, |
240 |
AKTS olarak, 2022-2023 eğitim-öğretim yılından
itibaren uygulanacaktır. |
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam AKTS: |
18 |
Seçmeli Ders Oranı: |
25,0 |
Uzaktan Eğitim Yoluyla Okutulan Ders Oranı (%): |
14,2 |
1. SINIF |
1. YARIYIL |
|
2. YARIYIL |
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
|
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
TDZ101 |
Türk Dili I |
OZ |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
1 |
|
TDZ102 |
Türk Dili II |
OZ |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
1 |
TRZ101 |
Temel İngilizce I |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
|
TRZ102 |
Temel İngilizce
II |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
TRZ103 |
İktisat |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ104 |
İngilizce Dinleme ve
Konuşma II |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
TRZ105 |
İngilizce Dinleme ve
Konuşma I |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
|
TIP151 |
İlkyardım |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM101 |
Gıda Bilimi ve
Teknolojisi |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
4 |
|
TGM104 |
Mutfak Planlama ve
Organizasyonu |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
4 |
TGM103 |
Gastronomi Tarihi |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM106 |
Yiyecek İçecek
İşletmeciliği |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM105 |
Gastronomi
Turizmi |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM108 |
İş Sağlığı ve
Güvenliği |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ109 |
Temel Seçmeli Yabancı Dil I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ110 |
Temel Seçmeli Yabancı Dil II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
Seçmeli Ders 1 |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
Seçmeli Ders 2 |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
TOPLAM |
22 |
0 |
0 |
22 |
30 |
|
|
|
|
TOPLAM |
22 |
0 |
0 |
22 |
30 |
|
|
|
UE Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
0 |
1 |
|
|
|
|
UE Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
0 |
1 |
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2. SINIF |
3. YARIYIL |
|
4. YARIYIL |
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
|
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
AIT201 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
I |
OZ |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
1 |
|
AIT202 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
II |
OZ |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
1 |
TRZ201 |
İngilizce Sözlü
İletişim I |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
|
TRZ202 |
İngilizce Sözlü
İletişim II |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
TGM201 |
Türk Mutfak
Kültürü |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM202 |
Türk Mutfak Kültürü
Uygulamaları |
Z |
YE |
0 |
4 |
0 |
2 |
4 |
TGM203 |
Hijyen ve Sanitasyon |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM204 |
Kalite Güvence ve
Standartları |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM205 |
Menü Planlama |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM206 |
Sıcak Mutfak
Uygulamaları |
Z |
YE |
2 |
2 |
0 |
3 |
4 |
TGM207 |
İngilizce Okuma ve
Yazma |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
5 |
|
TGM208 |
Beslenme İlkeleri |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM209 |
Temel Mutfak
Uygulamaları |
Z |
YE |
2 |
2 |
0 |
3 |
4 |
|
TGM210 |
Yiyecek İçecek
Maliyet Kontrolü |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
4 |
TRZ203 |
Temel Seçmeli Yabancı Dil III |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ204 |
Temel Seçmeli Yabancı Dil IV |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
Üniversite Seçmeli Ders 1 |
ÜS |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
Üniversite Seçmeli Ders 2 |
ÜS |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
TOPLAM |
21 |
4 |
0 |
23 |
30 |
|
|
|
|
TOPLAM |
18 |
6 |
0 |
21 |
30 |
|
|
|
UE Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
0 |
4 |
|
|
|
|
UE Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
0 |
4 |
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
3. SINIF |
5. YARIYIL |
|
6. YARIYIL |
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
|
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
TRZ301 |
Araştırma Yöntemleri |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM302 |
Dünya Mutfak
Uygulamaları |
Z |
YE |
1 |
3 |
0 |
2,5 |
3 |
TGM301 |
Soğuk Mutfak |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM304 |
Alkollü ve Alkolsüz
İçecekler |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM303 |
Dünya Mutfak
Kültürleri |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM306 |
Gıdalarda Duyusal
Analiz |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
4 |
TGM305 |
Mesleki İngilizce I |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
|
TGM308 |
Mesleki İngilizce II |
Z |
YE |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
TGM307 |
Sokak Lezzetleri |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM310 |
Ekmek Yapım
Teknikleri |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
5 |
TGM309 |
Staj I |
Z |
YE |
0 |
2 |
0 |
1 |
5 |
|
TGM312 |
Mesleki Seçmeli Yabancı Dil II |
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM311 |
Mesleki Seçmeli Yabancı Dil I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
Seçmeli Ders 4 |
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
Seçmeli Ders 3 |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
Üniversite Seçmeli Ders 4 |
ÜS |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
Üniversite Seçmeli Ders 3 |
ÜS |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
0 |
|
|
|
|
TOPLAM |
16 |
6 |
0 |
19 |
30 |
|
|
|
|
TOPLAM |
16 |
5 |
0 |
19 |
30 |
|
|
|
UE Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
UE Ders Toplam |
6 |
0 |
0 |
6 |
9 |
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
4. SINIF |
7. YARIYIL |
|
8. YARIYIL |
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
|
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim
Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
TRZ401 |
İngilizce Sözlü Sunum
Becerileri I |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
TRZ402 |
İngilizce Sözlü Sunum
Becerileri II |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
4 |
TGM401 |
Pastacılık
Teknikleri |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
TGM402 |
Mutfak
Uygulamaları |
Z |
YE |
1 |
3 |
0 |
2,5 |
6 |
TGM403 |
Selçuklu ve Osmanlı
Mutfağı |
Z |
YE |
0 |
4 |
0 |
2 |
4 |
|
TGM404 |
Sürdürüleblir
Gastronomi |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
4 |
TGM405 |
Mezuniyet Projesi I |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
4 |
|
TGM406 |
Füzyon Mutfak |
Z |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
Staj II |
Z |
YE |
0 |
2 |
0 |
1 |
5 |
|
TGM408 |
Mezuniyet Projesi II |
Z |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM409 |
Seçmeli Yabancı Dil Sözlü
İletişim I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM410 |
Seçmeli Yabancı Dil Sözlü İletişim
II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
Seçmeli Ders 5 |
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
Seçmeli Ders 6 |
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
Üniversite Seçmeli Ders 5 |
ÜS |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
Üniversite Seçmeli Ders 6 |
ÜS |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
TOPLAM |
10 |
10 |
0 |
15 |
30 |
|
|
|
|
TOPLAM |
13 |
7 |
0 |
17 |
30 |
|
|
|
UE Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
|
UE Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
|
Seçmeli Ders Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
6 |
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
Üniversite Seçmeli
Ders Toplam |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SEÇMELİ
DERSLER |
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
|
Kodu |
Ders Adı |
Türü |
Eğitim Şekli |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
1. YARIYIL |
|
2. YARIYIL |
EAD131 |
Temel Almanca I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
EAD132 |
Temel Almanca II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ109 |
Temel Rusca I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ110 |
Temel Rusca II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ111 |
Temel Arapça I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ112 |
Temel Arapça II |
S |
YE |
1 |
0 |
2 |
2 |
3 |
TRE101 |
Oryantasyon Eğitimi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM110 |
Gıda Mikrobiyolojisi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM107 |
Yemek, Kültür ve Toplum |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM112 |
Gıda Mevzuatı |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
ILT101 |
İletişime Giriş |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TUI104 |
Turizm Ekonomisi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
KPM101 |
Kariyer Planlama |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRE104 |
Temel Bilgi Teknolojileri |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
3. YARIYIL |
|
4. YARIYIL |
EAD231 |
Temel Almanca III |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
EAD232 |
Temel Almanca IV |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ203 |
Temel Arapça III |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ204 |
Temel Arapça IV |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ205 |
Temel Rusça III |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ206 |
Temel Rusça IV |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
5. YARIYIL |
|
6. YARIYIL |
TRZ 313 |
Mesleki Almanca I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ 314 |
Mesleki Almanca II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ315 |
Mesleki Arapça I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ 316 |
Mesleki Arapça II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ317 |
Mesleki Rusça I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ 318 |
Mesleki Rusça II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM313 |
Özel Gıdalar Teknolojisi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM314 |
Gastronomi ve Medya |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM315 |
Gıda Muhafaza Yöntemleri |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM316 |
Gıda Katkı Maddeleri |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TUI203 |
Servis Teknikleri ve Ziyafet
Organizasyonu |
S |
YE |
1 |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM320 |
Yenilebilir Bitki ve Baharatlar |
S |
|
|
|
|
0 |
3 |
TRE205 |
Uluslararası Turizm |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRE302 |
Türkiye Turizm Coğrafyası |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TUI211 |
Yönetim ve Organizasyon |
S |
|
|
|
|
0 |
3 |
|
TUI310 |
Girişimcilik ve Değişim Yönetimi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
7. YARIYIL |
|
8. YARIYIL |
TRZ 411 |
Almanca Sözlü İletişim I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ412 |
Almanca Sözlü İletişim II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ 413 |
Arapça Sözlü İletişim I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ 414 |
Arapça Sözlü İletişim II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ 415 |
Rusça Sözlü İletişim I |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRZ 416 |
Rusça Sözlü İletişim II |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM411 |
Fermente Gıdalar |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM412 |
Yemek Sosyolojisi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM413 |
Uluslararası Peynir Çeşitleri |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM414 |
Gastronomi Hikayeleri |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TGM415 |
Gastronomi Araştırmaları |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM416 |
Gıda Kimyası |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TUI 201 |
Genel Muhasebe |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TGM418 |
Toplu Beslenme Sistemleri |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRE301 |
Türk Halk Bilimi |
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRE202 |
Anadolu Uygarlıkları |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
TRZ311 |
Dijital Okuryazarlık |
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TRE302 |
Dinler Tarihi |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
|
S |
UE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |
|
TUI 304 |
Sürdürülebilir Turizm |
S |
YE |
2 |
0 |
0 |
2 |
3 |