Hemşirelik Fakültesi

Hemşirelik Fakültesi II. Üniforma Giyme Töreni

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde II. Üniforma Giyme Töreni 15 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin klinik uygulamaya başlamadan önce üniforma bütünlüğünü sağlamak amacıyla yapılan törene; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken, Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nuray Bingöl ve Dr. Öğr. Üyesi Eda Ay, Atatürk Üniversitesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Gülay İpek Çoban, Hemşirelik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Dekan Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı “Sevgili öğrencilerim, bugün hemşirelik mesleği için yola çıktığınız bu güzel yolculukta hayatınızın en önemli adımlardan birini atıyorsunuz. Bugün meslek hayatınızın bir dönüm noktası. Hemşireliğin bir simgesi olan üniformalarınızı ilk kez giyeceksiniz. Giyeceğiniz bu üniforma sadece kumaştan ibaret olmayıp mesleğin kimliğini ortaya koyan en önemli tamamlayıcılarımızdan biridir. Bu üniformanın anlamını çok iyi bilmek gerekir. Üniforma sorumluluktur, deneyimdir, tecrübedir, güçtür, bilgidir. Bugün giyeceğiniz üniforma mesleğin kimliğini ortaya koyan en önemli bileşendir. Her birinizin kariyerlerinizde çok güzel yerlere gelmesini, ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmenizi bütün kalbimle diliyorum. Yolunuz açık, hemşirelik mesleğine ilk adımınız sizlere hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.