Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Misyonumuz

Bu çerçevede ATAKARMER’in misyonu öğrencilerimize kariyer geliştirme yolunda destek olarak, kariyer hazırlığı ve yaşam boyu kariyer yönetimi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Bunun için ATAKARMER üniversitemiz öğrencilerinin iş dünyasını ve farklı sektörleri tanımaları ve bu sektörlerin çalışanlarından beklentilerini anlamalarını sağlayarak; öğrencilerimizin çalışma hayatına hazırlık sürecinde kariyer planı yapabilmeleri ve tercihlerine bağlı olarak ihtiyaç duydukları nitelikleri kazanmalarında yol gösterici olur.

Vizyonumuz

Üniversitemiz öğrenci ve mezunlarının kendilerini keşfetmeleri ve potansiyelleri doğrultusunda geliştirmelerini destekleyerek tam kariyer gelişimlerine yardımcı olmak ve kariyer planlama süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kaliteli ve etkili hizmet veren güvenilir, yenilikçi ve öncü bir merkez olmak.

Bu vizyon doğrultusunda;

Beklentimiz üniversitemiz öğrencilerinin hedeflerini belirlemelerine ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilmek

ATAKARMER’in çalışmaları hem fiziksel olarak merkezimizde hem de çevrimiçi platformlarda sürdürülmektedir.  Amacımız yüz yüze ve çevrimiçi araçların kullanılmasıyla öğrencilerimizin eğitim deneyimini geliştirmek ve bu yolla kariyer gelişimlerini desteklemektir. Öğrencilerimize sunduğumuz güler yüzlü hizmet ile öğrencilerimizin beklentilerini karşılayabilmeyi umuyoruz.

Yaklaşımımız eğitici, saygılı, esnek, yenilikçi ve yaratıcı olmak

ATAKARMER nitelikli bir ofis ortamına sahiptir. Günümüzün hızla dönüşen dünyasında öğrencilerimize yenilikçi hizmetler sunmak için ekip üyelerimizin güçlü yanlarını ve uzmanlıklarını takım odaklı bir yaklaşımla en iyi şekilde kullanmaya çalışmaktayız.

Uygulamamız sürekli iyileştirme ve geliştirme odaklı

Teorik bir yönelim, uluslararası ve ulusal kıyaslama, başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızdan gelen girdileri kullanarak, kaynaklarımızın sürekli geliştirilmesi ve hizmetlerimizin sürekli iyileştirilmesini hedefliyoruz.Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKARMER) öğrencilerimizin mezun olduktan sonraki yaşamlarına, üniversitemizin Yeni Nesil Üniversite vizyonu ve ‘Hayatın Hizmetinde, hep ileriye…’ sloganı doğrultusunda güvenle geçiş yapmaları için yardımcı olmayı amaçlar. Bunun için ATAKARMER üniversitemiz öğrencilerinin kendilerini ve potansiyellerini keşfetme ve harekete geçirme süreçlerini destekleyerek kariyer planlama süreçlerini yönetmelerine yardımcı olma amacıyla dinamik bir ortam yaratır.