- Proje Adı: Çocuklar Gülsün, Dünya Gülsün!
Yürütücü: Doç. Dr. M. Kerim GÜLLAP
Proje Bilgileri: “Çocuklar Gülsün, Dünya Gülsün!” projesi ile Nenehatun Çocuk Evleri Sitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yapacağımız oyun etkinliği ile 3-6 yaş çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturulması ve birlikte keyifli vakit geçirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede çocuklar hem üniversitemize olumlu bakış açısı geliştirecek hem de eğlenceli zaman geçirecektir. Projenin yürütüldüğü Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ile önceden görüşülmüş proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi verilmiştir ve gerekli izinler alınmıştır. Proje gününde proje ekibi ile birlikte kurum ziyareti gerçekleştirilmiş ve alınan materyaller çocuklara dağıtılmıştır. Sonrasında proje ekibinde üyelerle çocuklar birlikte oyunlar oynamış ve keyifli vakit geçirilmiştir. Fotoğraflar çekilirken dikkat edilmiş ve çocukların yüzlerinin kadraja girmemesine özen gösterilmiştir. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Proje Adı: Maksat Yeşillik Olsun! Projesi
Yürütücü: Doç. Dr. Melih OKCU
Proje Bilgileri: “Maksat Yeşillik Olsun!” projesi ile Dumlu Şehit Muhammed Ferdi Güntekin Ortaokulu öğrencilerine proje ekibi ile çimlerin önemini anlatılarak, hem yeşil alan tesisinde hem de erozyonla mücadeledeki yerinin bilinmesi sağlamak ve uygulama yaparak pekiştirilmesi ile yeşil alanların artırılması ve korunmasına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Proje ile gidilecek okulun bahçesinde böyle bir yeşil alan bulunmamaktadır. Proje sayesinde de bir okulun bahçesi yeşil alana da kavuşmuş olacaktır. Projenin yürütüldüğü okul idaresi ile önceden görüşülmüş proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi verilmiştir. Proje gününde proje ekibi ile birlikte okul ziyareti gerçekleştirilmiş ve sınıflar tek tek ziyaret edilerek çim ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Çim ile ilgili hazırlanan broşür dağıtılmış ve öğrencilerin sorduğu sorular cevaplandırılmıştır. Proje ekibi ve okul öğrencileri ile birlikte okul bahçesinin toprak tesviyesi yapılmış ve alan ekime uygun hale getirilmiştir. Çim tohumları öğrencilerle birlikte ekilmiş ve tohumların üstü ince toprak tabakası ile kapatılıp sulama yapılmıştır. Bakım işlemleri ile bilgiler okul idaresi ve öğrencilerle paylaşılmıştır. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Proje Adı: Sevgi Evlerinde Eğlenceli Vakitler!
Yürütücü: Arş. Gör. Handan UGUZ
Proje Bilgileri: T.C. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesin’de 7-12 yaş arasında kalan çocukların sosyalleşmeleri ve güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla zekâ oyunları alınarak, hem çocukların eğlenirken zekâsını geliştirmesi, zihinlerinin açması hem de yeni bir şeyler öğrenmesi amaçlanmaktadır. “Sevgi Evlerinde Eğlenceli Vakitler!” projesi için T.C. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğüne bağlı Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi idaresi ile iletişime geçilerek, proje ayrıntılı bir şekilde anlatılmış, gerekli izinler alınmış ve projenin gerçekleştirileceği güne karar verilmiştir. Proje günün olarak belirlenen 21 Nisan günüde proje ekibi ile birlikte kurum ziyareti gerçekleştirilmiş ve etkinlik daha önceden planlandığı gibi gerçekleştirilmiştir. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Proje Adı: Önce Kalemin Yeşersin!
Yürütücü: Arş. Gör. Tuba KARABACAK
Proje Bilgileri: “Önce Kalemin Yeşersin” projesi ile 50. Yıl Ortaokulu öğrencilerine Orman Haftasında (21-26 Mart tarihleri arasında) ormanın, yeşilin öneminin vurgulanması ve dağıtılacak olan yeşeren kalemler ile öğrencinin hem eğitimindeki kalem materyali ihtiyacının karşılanması hem de kalem küçüldüğünde kalemi ekerek bir çiçeğin büyümesini sağlayarak doğaya karşı duyarlılığının artması amaçlanmaktadır. Projenin yürütüldüğü okul idaresi ile önceden görüşülmüş proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi verilmiştir. Proje gününde proje ekibi ile birlikte okul ziyareti gerçekleştirilmiş ve sınıflar tek tek ziyaret edilerek orman haftası ile ilgili sunum yapılmıştır. Sunumda ormanın önemi, faydaları, orman yangınların konusunda dikkat edilmesi gereken unsurlardan tek tek bahsedilmiştir. Sunumun ardından öğrencilerin ilgisini oldukça çeken yeşeren kalemler dağıtılmış ve kalemin fonksiyonu anlatılmıştır. Okul idaresi ve öğretmenlerine de kalemlerden hediye edilmiştir. Bu güzel gün fotoğraflarla hem proje okulunun sitesine hem de üniversitemizin proje arşive girerek daha da anlam kazanmıştır. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Proje Adı: Mutlu Kafedeyiz
Yürütücü: Arş. Gör. Zehra TOKTAY
Proje Bilgileri: Ayrıcalıklı çocuklarımızın, bireysel ve toplumsal hayatta var olmaları ve desteklenmeleri fikriyle ortaya çıkan bu proje sayesinde; ayrıcalıklı çocuklarımızın toplumda empati duygusunu geliştirme ve toplumsal duyarlılığı artıracağı ve toplumumuza önemli ölçüde ışık tutacağı düşünülmektedir. Bunun yanısıra toplumsal duyarlılığın sadece belirli günlerde değil sürekli canlı tutulması gerekir ki bu da ayrıcalıklı çocuklarımızın hayatlarımızda var olmasıyla mümkündür.
Çalışma hayatı, ayrıcalıklı çocuklarımızın sosyalleşmeyle birlikte hem kişisel gelişimlerine katkı sağlamıştır hem de ailelerine destek olmanın sevincini minik kalplerinde yaşamalarına olanak sağlamıştır. Daha önce farklı illerde faaliyet gösteren ve yine ayrıcalıklı çocuklarımızın çalıştığı kuruluşlar bu çocuklarımız üzerinde olumlu sonuçlar doğurmuştur. Bahsi geçen ‘MUTLU CAFE’ tamamen Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu’na bağlı faaliyet gösteren ve yeni açıldığı için çeşitli anlamlarda (tanıtım, aktivite setleri, kutu oyunları vb.) desteğe ihtiyaç duyan toplumsal bir kuruluştur. Bu bağlamda bahsi geçen kuruluşun tanıtılması ve gerekli ihtiyaçlarının bir kısmı giderilerek desteklenmesi ve gerekmektedir.
- Proje Adı: Kütüphane Haftasında Buluşuyoruz
Yürütücü: Arş. Gör. Hasan KOŞUNKARTAY
Proje Bilgileri: Kütüphane Haftasında Buluşuyoruz ” projesi ile Erzurum Palandöken İbrahim Erkal İlkokulu’nda öğrencilere okuma etkinliği düzenlenerek öğrencilerin kitaplara olan ilgilerini artırmak amaçlanmaktadır. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Palandöken İbrahim Erkal İlkokulu’nda yürütülmüştür. Okulda 3 tane birinci sınıf, 1 tane ikinci sınıf, 2 tane üçüncü sınıf, 2 tane dördüncü sınıf olmak üzere toplamda 8 sınıf bulunmaktadır. Proje ekibi, okul müdürü, sınıflardaki öğretmen ve öğrenciler ile birlikte 1 saat süreyle kitap okuma etkinliği yapılmıştır. Daha sonra okumayı öğrenmiş birinci sınıf öğrencileri arasında hızlı okuma yarışı yapılmıştır. Proje uygulama sürecinde yapılan tüm çalışmalar okul idaresi ile birlikte yürütülmüştür. Proje kapsamında temin edilen materyaller yeniden kullanılabilir olup bu durum projenin sürdürülebilirliğini artırmaktadır. Projenin sonlandırılması ile beraber kalan materyaller diğer öğrencilerin kullanımına olanak sağlaması amacıyla okul idaresine teslim edilmiştir. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Projenin Adı: Mutlu Kadınlar
Yürütücü: Arş. Gör. Handan UGUZ
Proje Bilgileri: “Mutlu Kadınlar” projesi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde T.C. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Konukevlerinde kalmakta olan misafirlerimize ve kurum personeline kurabiye ve çay eşliğinde Kadın Hakları ve İnsan Hakları anlatıldı. Daha sonra misafirlerimize kendilerinin bizler için önemli olduğunu belirtilmesi, günün anlam ve önemine ithafen de güzel sözlerin yazıldığı gül verildi. Proje ekip üyelerimiz, T.C. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğüne bağlı Kadın Konukevi Müdürlüğü iletişime geçerek, Mutlu Kadınlar isimli projemiz anlatıldı. Kurumda çalışan kadın personel sayısı ve konukevinde kalan kadın sayısı tarafımıza iletildi (Toplam sayı: 40 kişi) Proje uygulama sürecinde yapılan tüm proje aşamaları Kadın Konukevi Müdürlüğü idaresi ile koordine edilmiştir. Projemiz 11 Mart 2022 tarihinde saat 13:00-15:00 arasında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Binası Konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Proje Adı: Özel Çocuklarla Güzel Boyamalar!
Yürütücü: Arş. Gör. Tuba KARABACAK
Proje Bilgileri: “Özel Çocuklarla Güzel Boyamalar” projesi ile Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri olan işitme engelli ortaöğretim çağındaki özel gençlerimize hobi imkânı sunmak ve kutu oyunu ile eğlenceli vakit geçirmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Projenin yürütüldüğü okul idaresi ile önceden görüşülmüş proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi verilmiş ve etkinliğimizin gerçekleşmesi için gerekli izinler alınmıştır. Proje gününde(18 Mayıs 2022) proje ekibi ile birlikte okul ziyareti gerçekleştirilmiş ve okulun etkinlik için belirlediği alanda hobi amaçlı boyama etkinliği yapılmıştır. Proje ekibi öğrencilerle tek tek ilgilenmiş iletişim konusunda öğretmenlerden yardım alınmıştır. Sonrasında okul öğretmenleri ve öğrencileri ile kutu oyunları oynanarak keyifli vakitler geçirilmiştir. Bu güzel gün fotoğraflarla hem proje okulunun sitesine hem de üniversitemizin proje arşive girerek daha da anlam kazanmıştır. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.
- Proje Adı: Okulumuzda Sportif Aktiviteler…
Yürütücü: Abdullah Yazıcı- Proje Danışmanı: M. Kerim GÜLLAP
Proje Bilgileri: “Okulumuzda Sportif Aktiviteler” projesi ile Erzurum Horasan İlçesinde yer alan ‘Şehit Binbaşı Lütfü Ceylan Ortaokulu’nun Beden eğitimi dersi kapsamında gerekli olan spor malzemelerin karşılanması ve aynı zamanda ortaokul öğrencileriyle birlikte başta basketbol eğitimi olmak üzere voleybol, futbol, masa tenisi gibi sportif faaliyetlerin düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Projenin yürütüldüğü okul idaresi ile önceden görüşülmüş proje kapsamında yapılacaklar hakkında bilgi verilmiş ve etkinliğimizin gerçekleşmesi için gerekli izinler alınmıştır. Proje günün de (18 Mayıs 2022) proje ekibi ile birlikte okul ziyareti gerçekleştirilmiş ve okulun etkinlik için belirlediği alanda sportif faaliyetler düzenlenmiştir. Proje ekibimizle birlikte öğrenciler arasında karma bir takım oluşturarak sporun birlik ve beraberlik olgusundan yararlanılarak hep birlikte mücadeleci ve keyif dolu vakit geçirildi. Bu proje Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri tarafından desteklenmiştir.