Edebiyat Fakültesi

Edebiyat Fakültesi “Ulusal Fidan Dikimi Etkinliği”ne Katıldı

Ülke genelinde Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak ağaç dikimi yapıldı. Her yıl gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği kapsamında bu sene de Atatürk Üniversitesinde fidanlar toprakla buluştu.

Fidan Dikme Etkinliği çerçevesinde Atatürk Üniversitesinde bin adet fidan dikildi. Etkinliğe Rektör ÇOMAKLI’nın yanı sıra; rektör yardımcıları, fakülte dekan ve dekan yardımcıları, merkez müdür ve müdür yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, fidanlara ilk can suyunu vererek gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir ortam bırakmanın çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Bu kıymetli etkinliğe Edebiyat Fakültesi de yöneticileri ve öğrencileriyle destek oldu. Etkinliğin düzenlendiği Eczacılık Fakültesi ile Hukuk Fakültesi arasındaki alan, adeta küçük bir ormanlık alana dönüşmüş oldu.