Edebiyat Fakültesi

Ünlü Kazak Ozan Bayanğali ALİMJANOV’dan Fakültemize Ziyaret

“Palandöken Kültür Yolu Erzurum” festivali kapsamında Kazakistan’dan Erzurum’a özel davet edilen Kazakistan’ın büyük ilim adamı, şair, ozan, yazar, Manas Destanı’nın Kazakça okuyucusu Bayanğali Alimjanov, 25 Ağustos 2023 Cuma günü fakültemizi ziyaret etti. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Efendioğlu’nun Dekanlık makam odasında kabul ettiği Alimjanov, Türk-Kazak kardeşliği ve iki ülke arasındaki kültür birliği yolunda hizmet etmeye hazır olduğunu vurguladı. Daha sonra fakülte binasını gezen ve fakültemizin diğer birimleri hakkında bilgi edinen Alimjanov, Edebiyat Fakültesinin Türk Dünyasına açılan kapısı konumundaki Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümüne misafir oldu. Alimjanov burada bölüm hocaları ile lisansüstü öğrencilere Türklerin en eski enstrümanı olan dombra eşliğinde Manas Destanından parçalar sundu. Ayrıca çeşitli Kazak destanlarından, Kazak küylerinden ve kendi eserlerinden bestelediği şarkılarından dillendirdi.