Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme ve Sosyal Uyum Buluşması

Ülkemiz bugün 192 milletten yaklaşık 5 milyon yabancıya ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizde yaşayan göçmen popülasyonuna baktığımız zaman uyruk, statü ve ülkemize geliş amacı açısından büyük bir çeşitlilik olduğu gözlemlenmektedir. Ülkemizde yaşayan yabancıların Türk toplumu ile olan karşılıklı uyumlarının desteklenmesi adına farklı yabancı gruplarının ihtiyaçlarına yönelik olarak yerel düzeyde uyum faaliyetleri yürütülmektedir.

Ülkemiz son dönemde; üniversite sayısı, araştırma merkezi sayısı, akademisyen sayısı ve uluslararasılaşma boyutlarıyla birlikte yükseköğretim alanında büyük bir değişim yaşamış ve yükseköğretim kurumlarımızda okuyan uluslararası öğrenci sayısında ciddi bir artış kaydedilmiştir. Bu durum Türkiye’yi dünyanın en fazla uluslararası öğrenci ağırlayan ülkelerinden biri hâline getirmiştir.

Bu bağlamda ilimizde yükseköğrenimine devam eden öğrencilerin( İkamet ­ Geçici Koruma ­ Uluslararası Koruma) sosyal uyumunu desteklemek ve hak ve hizmetler konusunda bilgilendirme yapmak adına üniversitenizle kurulan koordine sonucunda 08.11.2022 tarihinde saat 13:30’da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda ekte detayları bulunan programın yapılmasına karar verilmiştir.