Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi

1/6/2021 tarihli ve 4046 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile 13/1/2023 tarihli ve 6691 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar ve 22/2/2023 tarihli ve 32112 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2023/5 No.lu Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ gereği hazırlanan Uygulama Esasları doğrultusunda Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Proje başvuruları 01.03.2023 tarihi itibari ile başlamıştır.

Kırsal alanda/kırsal mahallede; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara ‘’250 bin Türk Lira”y a kadar hibe desteği verilecektir.

Proje kapsamında; hayvansal üretim, bitkisel üretim, su ürünleri üretimine yönelik destekleme projeleri, coğrafi işaretli ürün ve geleneksel ürün üretimine yönelik projeler ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik projeler gerçekleştirilecektir. Proje uygulanacak kırsal alanda/kırsal mahallede yaşayacağını ve proje uygulama, kontrol ve izleme süresince de projeyi sürdüreceğini taahhüt etmek, SGK’ lı çalışan ve vergi mükellefi olarak başvurmuş olsa dahi hibe sözleşmesi imzalama aşamasında bu haklarından feragat etmek ve Bakanlığın aynı konudaki diğer hibe programlarından yararlanmamış olmak başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Proje başvuruları 01 Mart – 08 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Kaynak: T.C. ERZURUM VALİLİĞİ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü