Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü

TEKNOFEST Yarışmaları

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başlamıştır.

İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik olarak roket, robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.

Yarışmalar kapsamında takımlara maddi ve malzeme destekleri ile başarılı bulunan takımlara ödüller verilmektedir.

Detaylı bilgi www.teknofest.org sayfasından duyurulmakta, başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar www.t3kys.com sisteminden alınmaktadır.