Uluslararası İlişkiler Bölümü

Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Uluslararası İlişkiler Bölümü Arasında Çift Anadal ve Yandal Anlaşmaları İmzalandı

Turizm Fakültesi ev sahipliğinde yapılan çift anadal ve yandal programları protokol törenine yapılan protokolün öğrenciler için önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayan bölüm başkanları, bu iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek bölümler arasında yeni anlaşmaların yapılması temennisinde bulundular.

Üniversitelerin anadal ve yandal programlarının öğrencilere birçok fayda sağladığına dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise anadal programlarının, öğrencilerin belirli bir alanda uzmanlaşmalarına ve kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olduğuna, yandal programlarının ise öğrencilere ilgi duydukları bir alanda ders alma olanağı sağladığına dikkat çekti. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri adına üniversite olarak tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Çomaklı: “Genellikle farklı disiplinlerde eğitim almayı tercih eden öğrenciler bu sayede yeni bilgiler öğrenme fırsatına erişirler ve iş yaşamında başarı sağlayacakları düşünülen dersleri öğrenme fırsatı bulurlar. Biz de Atatürk Üniversitesi olarak öğrencilerimizi tam donanımlı bireyler olarak mezun olmaları için tüm enstrümanlarımızı kullanıyoruz. Bu kapsamda, Turizm Fakültemiz öncülüğünde gerçekleştirilen iş birliği atılımının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Programa başvurmayı düşünen öğrenciler Öğr.Gör.Dr. Nazlı Müge ÖNDER (nazlionder@atauni.edu.tr) ile iletişime geçebilirler.