Uluslararası İlişkiler Bölümü

Müge Yüce’nin ORHUN Değişim Programı Kapsamında Kazakistan Ziyareti

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğretim Üyesi Müge YÜCE, Orhun Değişim Programı kapsamında Atatürk Üniversitesi ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi arasındaki ikili protokol gereğince Kazakistan’ın Türkistan şehrine bir haftalık ziyaret gerçekleştirmiştir.

Ziyareti kapsamında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine “Türkiye’nin Yeniden Asya Politikası: Çin ve Orta Asya Ülkeleri ile İlişkilerde Küresel Gelişmelerin Etkisi” başlıklı bir sunum gerçekleştirmiş, Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tanıtmıştır. Seminer sonrasında bölüm öğretim üyeleri ile bir araya gelen YÜCE, gelecekteki iş birlikleri ve ortak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunmuştur.