Uluslararası İlişkiler Bölümü

Paris İklim Anlaşması Paneli

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Servet ÖNCÜ yürütücülüğünde tamamlanan Bilimsel Araştırma Projesi’nde elde edilen bulgular “Paris İklim Anlaşması ve Anlaşmanın Lisans Öğrencileri Tarafından Bilinirlik Düzeyi” başlıklı panelde paylaşılmıştır.

22 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen panelde Dr. Öğretim Üyesi H. Ertuğrul UMUDUM “Paris İklim Anlaşması ve Türkiye’nin Anlaşmayı Kabulü” , Doç. Dr. Sinem ÇELİK ise “Yeni Bir Politika Alanı Olarak İklim Diplomasisi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Daha sonra Prof. Dr. Ali Servet ÖNCÜ, Atatürk Üniversitesi Lisans öğrencileri arasında Paris İklim Anlaşması’nın bilinirlik düzeyine ilişkin verileri yorumlayarak analiz etmiştir.