Eczacılık Fakültesi

FARMAKON 2021 ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ

2010’dan beri her 2 yılda bir düzenlenen FARMAKON Ulusal Eczacılık Kongresi’nin 6.sı bu yıl pandemi nedeniyle online platformalar üzerinden 29-31 temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanıp düzenlenen FARMAKON 2021, 800’ü aşkın katılımcıyla Eczacılık camiasında ciddi bir yankı uyandırdı.

“Hiç Bitmesin İstenen Serüven” sloganıyla hazırlanan kongremiz, ilk oturumundaki açılış konuşmalarıyla başladı, açılış konuşmalarına Sağlık Bakanlığı TİTCK Başkanı Doç. Dr. Tolga Karakan, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nurcan Kılıç Baygutalp, Doç. Dr. Rüstem Anıl Uğan ve Fakültemizin kıymetli hocalarından bir heyet katılım gösterdi.

Toplamda 6 oturum, 6 sözlü sunum, 3 poster sunumu ve 9 atölye yayınının yer aldığı kongremizde aynı zamanda 24 adet çekiliş gerçekleştirilerek katılımcılara hediyeler dağıtıldı.

Kongremizde yer alan konuklarımız:

Doç. Dr. Tolga Karakan (TİTCK Başkanı)
Prof. Dr. Bülent Gümüşel (Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü)
Prof. Dr. Gülberk Uçar (Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı)
Dr. Erhan Baş (Genveon İlaç San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü)
Prof. Dr. Gülden Zehra Omurtag (Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı)
Doç. Dr. Halil Tekiner (Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı)
Dr. Ecz. Neslihan Şahin (Kozmetolog)
Ecz. Dicle Balbay (Servier İlaç Resmi İşler Direktörü)
Ecz. Mahmut Uçar (13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Eski Başkanı)
Kimyager Levent Kahrıman (Laber Kimya Ar-Ge San. Tic. Genel Müdürü)
Uzm. Ecz. Abdullah Caner Güven (13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Yeni Başkanı, DEBİR Kurucu Başkanı)