Bilgi ve Belge Yönetimi

“Kütüphanede Bir Gün” Toplumsal Duyarlılık Projesi tamamlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Nermin ÇAKMAK’ın yürütücülüğünü yaptığı “Kütüphanede Bir Gün” konulu Toplumsal Duyarlılık Projesi İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesinin iş birliğiyle 14 Haziran 2022 tarihinde tamamlandı. Bilgi Okuryazarlığı II dersi kapsamında dördüncü sınıflarla gerçekleştirilen projeye 14 Mayıs 2022 tarihinde başlanmış, birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 14 grupla bir ay sürmüştür. Projede İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesinin Erzurum’un merkez ve farklı ilçelerinden üyesi olan okul öncesi ve ilköğretim öğrencileriyle kitap okuma, kütüphaneyi tanıtma, resim yapma, konulu ve hedefe yönelik çizgi film izleme ve yorumlama, maker space alanlarında (yaratıcı atölyeler) matematik ve deney etkinlikleri yapma gibi oldukça geniş yelpazede etkinliklerle çok sayıda öğrenciye dokunulmuş, kütüphanelerin varlığı, kitap okumanın önemi ve ayrıca kütüphanelerin çalışma ve kitap okuma dışında pek çok yaratıcı etkinliğe ve kişisel gelişime katkı sağlayan kurumlar olduğuna ilişkin farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanmıştır. Proje sayesinde öğrencilerimiz de derslerde edindikleri teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı bulmuşlar ve toplumsal duyarlılık projelerinin içinde yer alarak topluma faydalı olma motivasyonlarını artırmıştır.