Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASI BİRLİK GÜNÜ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Atatürk Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ve Azerbaycan Öğrenci Birliği ile birlikte unutulmaz bir program düzenledi. Azerbaycan Türklerinin sembolik olarak birlik ve beraberlik günü olan 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının  Hemreylik (Dayanışma) Günü, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde bayram havasında kutlandı.

21 Aralık 2021 Salı günü saat 17.00’de Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Millî İrade Konferans Salonu’nda tertip edilen programa Vali Vekili Can Atak, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte üniversitemizin farklı kademelerdeki idarecileri, hocaları ve öğrencileri ve Erzurum halkı katılım gösterdi.

Programın ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Adıgüzel, günün anlam ve öneminden bahsederek Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Adıgüzel’in ardından sırasıyla Atak, Sekmen ve Guliyev konuşmalarını gerçekleştirdiler. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki güçlü ilişkilere vurgu yapılan konuşmalarda ortak gelecek ve Türk Dünyası vizyonu da ayrıca değerlendirildi.

Türk Dünyası Birlik Günü adlı etkinlikte Kafkas Dansları Ekibi’nin gösterisi izleyenleri büyüledi. Kafkas danslarının yanında tiyatro gösterisi, iki ülkenin şarkılarından oluşan mini konser, şiir dinletisi, Türk Dünyası bayrak töreni vb. birçok gösteri yer aldı.