Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Tarihçe

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, 1995 yılında Prof. Dr. Bilge Seyidoğlu’nun girişimleriyle kurulmuştur. Bölüm, Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı, Güney-Doğu (Türkistan- Uygur) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı, Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı, Kuzey-Doğu Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı, Çuvaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı olmak üzere beş anabilim dalı olarak şekillenmiştir.

bolum_baskani

Bölüme akademik kadrosunun kendi alanlarında uzmanlaşmaları için 13 yıl lisans öğrencisi alınmamış; 2008 yılında 28 öğrenciyle eğitim-öğretime başlanmış, 2009 yılında ikinci öğretim programı açılmıştır. Yüksek lisans programımız bulunmaktadır.

Bölümümüzde halen 3 profesör, 2 doçent, 3 doktor öğretim üyesi (1’i yabancı uyruklu) ve 5 araştırma görevlisi bulunmaktadır.