Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Türk Dünyası Kulübünden Nevruz Şöleni

Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde kurulmuş olan “Türk Dünyası Kulübü”, 21 Mart Nevruz Bayramı için büyük bir şenlik düzenledi. Kulüp öğrencilerinin katılımıyla hazırlanan etkinlikle Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı. 21 Mart’ta Nenehatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamalar, üniversitemizden ve şehirden büyük bir katılımla gerçekleşti.

Nevruz duası ile başlayan programda, Türk dünyasının farklı bölgelerinde Nevruz kutlamalarıyla ilgili gelenek ve göreneklerin aktarıldığı belgesel sunular aktarıldı. Dans ve müzik gösterileriyle devam eden etkinlikte öğrenciler, yöresel dans ve müzikleriyle katılımcılara coşkulu dakikalar yaşattı. Türk dünyasından ezgiler ve nevruz gelenekleri başarılı bir şekilde aktarıldı. Program, Bölümün gelenekselleşmiş olan Türk Dünyası Bayrak Töreni ile son buldu.

Nevruz Bayramı Kutlamalarına Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi de katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Adıgüzel’den sonra söz alan Prof. Dr. Dilaver Düzgün, “Ciddi bir şekilde varlık gösteren ve kendini hissettiren bölümlerimizden biri olan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencilerimizin faaliyetlerini yakından izliyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve Türk Dünyasından farklı ülkelerden farklı öğrencileri de içinde barındıran bu kulübün büyük etkinliklerle karşımıza çıktığını görüyoruz. Türk Dünyasını, geleneklerini ve kültürünü araştıran ve bizimle paylaşan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.