Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Kazakistan ve Özbekistan’dan Gelen Misafir Öğretim Üyeleri Üniversitemizde Seminer Verdi

Orhun Değişim Programı kapsamında Kazakistan ve Özbekistan’dan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümüne gelen Dr. Karlygash ASHIRKHANOVA ve Doç. Dr. Dilnoza JAMOLITDINOVA, 25.05.2022 tarihinde saat 11.00’de Edebiyat Fakültesinde bölüm hocaları ve öğrencilerine seminer verdi.

Seminerde, misafir öğretim üyelerinden Dr. Karlygash ASHIRKHANOVA Kazakistan’ın Atırav şehri ve Atırav Üniversitesi; Doç. Dr. Dilnoza JAMOLITDINOVA ise Özbekistan’ın Hokand şehri ve Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsü hakkında bilgiler verdi. Üniversitemiz öğrencileri ve öğretim üyeleri adı geçen üniversitelere davet edildi.

Sunumların yanında öğrencilerin sorularının da cevaplandığı programda en dikkat çeken ise Doç. Dr. Dilnoza JAMOLITDINOVA tarafından aktarılan “Atatürk Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında ilk 1000’de yer aldığı için Özbekistan kanunlarının verdiği yetki ve Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsünün aldığı kararla mezunlarınız hiçbir denklik ve ek belge gerektirmeden üniversitemize iş başvurusu yapabilir ve çalışabilirler. Lisansüstü eğitime başvuruda ise Atatürk Üniversitesi mezunları farklı ayrıcalıklara sahip olabilirler.” ifadeleri oldu.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin BAYDEMİR ve Prof. Dr. Süleyman EFENDİOĞLU’nun takdim konuşmaları ile başlayıp dil içi aktarımları ile devam eden program, misafir öğretim üyeleri Dr. Karlygash ASHIRKHANOVA, Doç. Dr. Dilnoza JAMOLITDINOVA ve Dr. Öğr. Üyesi Möldir İLGİŞEVA’ya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat ADIGÜZEL tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile sonlandı.